Ciorbă Rădăuțeană

Ciorba Radauteana,ciorbe traditionale, ciorbe,retete de ciorbe,rețete, rețete tradiționale, rețete tradiționale moldovenești, rețete tradiționale oltenești, rețete tradiționale românești,


Ingrediente:


  • 1 piept de pui mai mare + partea din spate a puiului
  • 3 ardei grași (2 roșii și 1 verde)
  • 2 morcovi
  • 1 albitură (rădăcină albă de pătrunjel, păstârnac etc. )
  • 1 ceapă
  • 4 bucățele de usturoi
  • 200 grame de smântână grasă
  • 3 gălbenușuri de ou
  • amestec de legume uscate
  • pătrunjel
  • sare și piper



Mod de preparare :

1. Punem carnea de pui la fiert împreună cu ceapa, având grijă să adunăm spuma care se adună la suprafață. Între timp pregătim legumele (morcovii, ardeii, albitura): le spălăm și le tocăm în cubulețe mici.

2. Când carnea de pui este fiartă o scoatem din supă și adăugăm legumele să fiarbă. Curățăm carnea de pui de pe oase și o rupem fâșiuțe . Adăugăm la supa noastră carnea de pui și continuăm cu fierberea. Condimentăm cu sare, piper și amestec de legume uscate .

3. Într-un vas punem smântâna, usturoiul pisat și cele trei gălbenușuri de ou pe care le omogenizăm bine. Când legumele din ciorbă au fiert, luăm vasul de pe foc și adăugăm în smântână un polonic de supă, apoi turnăm smântâna astfel diluată în supa inițială. Procedăm așa pentru a nu tăia smântâna. Este recomandat ca smântâna să fie la temperatura camerei . Mai lăsăm să fiarbă câteva clocote, potrivim de sare și piper după gust .

Se servește cu surplus de smântână (daca preferați) și ardei iute, păstăi iuți sau oțet .
Poftă bună !

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii