Tobă muntenească

retete, Retete mancare traditionala, retete traditionale, retete traditionale romanesti, toba, tobă muntenească,

Ingrediente :

  • 1 inimă de porc
  • 2 rinichi
  • 2 urechi
  • 1 kg de carne de porc şorici 
  • stomacul porcului sau maț mai gros 
  • 2-3 foi de dafin 
  • sare și piper după gust .

Mod de preparare


  1. Speli toate măruntaiele şi carnea cu apă rece, să iasă sângele, apoi le pui la fiert într-o oală cu foile de dafin, piperul şi sarea. 
  2. După ce au fiert bine, tai fâşii toate măruntaiele şi carnea, apoi le amesteci cu zeamă în care au fiert . 
  3. Cu această compoziţie umpli stomacul sau intestinul şi îl pui la fiert la foc foarte mic .
  4.  Nu uita să înţepi stomacul cu un ac ca să nu pleznească în timpul fierberii. 
  5. Când e gata aşezi toba la presat .