Pâine de casă

rețetă pâine de casă pas cu pas,rețete, rețete tradiționale, rețete tradiționale moldovenești, rețete tradiționale oltenești, rețete tradiționale românești


Ingrediente :


  • 1 kg de făină
  • 1 cub de drojdie
  • 500 ml apă caldă
  • 3 linguri de ulei
  • zahăr .

Mod de preparare :



1.Se adaugă o linguriță de sare în făină și se amestecă. Se 
freacă drojdia cu o lingură de zahăr până când devine o 
pastă lichidă, se pune peste făină, se frământă un aluat 
mai moale, cu apa caldă. La frământat se pun două linguri
 de ulei pentru ca pâinea să fie mai pufoasă.

2.Se frământă timp de 15 minute. Frământatul are ca scop
 pătrunderea unei cantități de aer în aluat, care îl va ajuta 
la crescut. Aluatul se lasă la dospit timp de 1 oră, după 
care se împart în două și se pune la copt în forme unse cu
 ulei.

3.Se coace întâi la foc mic, după care se face flacăra mare 
și se lasă până când se rumenește pâinea frumos. Se 
scoate din cuptor și se lasă învelită 2 ore, cu un prosop 
curat.