Ingrediente :
- 1 kg de făină
- 1 cub de drojdie
- 500 ml apă caldă
- 3 linguri de ulei
- zahăr .
Mod de preparare :
1.Se adaugă o linguriță de sare în făină și se amestecă. Se
freacă drojdia cu o lingură de zahăr până când devine o
pastă lichidă, se pune peste făină, se frământă un aluat
mai moale, cu apa caldă. La frământat se pun două linguri
de ulei pentru ca pâinea să fie mai pufoasă.
freacă drojdia cu o lingură de zahăr până când devine o
pastă lichidă, se pune peste făină, se frământă un aluat
mai moale, cu apa caldă. La frământat se pun două linguri
de ulei pentru ca pâinea să fie mai pufoasă.
2.Se frământă timp de 15 minute. Frământatul are ca scop
pătrunderea unei cantități de aer în aluat, care îl va ajuta
la crescut. Aluatul se lasă la dospit timp de 1 oră, după
care se împart în două și se pune la copt în forme unse cu
ulei.
pătrunderea unei cantități de aer în aluat, care îl va ajuta
la crescut. Aluatul se lasă la dospit timp de 1 oră, după
care se împart în două și se pune la copt în forme unse cu
ulei.
3.Se coace întâi la foc mic, după care se face flacăra mare
și se lasă până când se rumenește pâinea frumos. Se
scoate din cuptor și se lasă învelită 2 ore, cu un prosop
curat.
și se lasă până când se rumenește pâinea frumos. Se
scoate din cuptor și se lasă învelită 2 ore, cu un prosop
curat.