Caltaboș cu orez



retete ,retete traditionale ,retete traditionale moldovenesti, retete traditionale romanesti , caltabos cu orez


Ingrediente :


  • 1 kg ficat de porc
  • 1/2 kg inimă de porc
  • 1 kg de carne guşă de porc
  • 200 g orez
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • sfandoc
  • 3-4 căţei de usturoi.



Mod de preparare : 


1.Se fierb ficatul, inima şi carnea.

2.După ce au fiert, le trecem prin maşină, adăugăm orezul ( care a fost ţinut în apă caldă 1/2 ore ,în prealabil), usturoiul, condimentele.

3.Se amestecă bine compoziţia şi se umple maţele( nu se umple la refiz, deoarece orezul se umflă şi riscăm să pleznească ... Se fierb la foc mic circa 40 de minute. În timpul fierberii se mai înţeapă cu o scobitoare ca să nu pleznească.