Ingrediente :
- 500 g slănină
- 1/4 linguriţă piper măcinat
- 1/4 ardei iute uscat
- 1 căpăţână de usturoi
- 2-3 linguri zeamă de carne
- mațe subţiri
- 50 g sare
Mod de preparare :
1.Alegi carne moale de porc de pe oase, o cureţi de zgârciuri şi o toci mărunt cu satârul.
2.Adaugi slănină tăiată cubuleţe, sarea, piperul, bucăţi mici de ardei iute, usturoiul bine pisat şi puţină zeamă de carne. Amesteci totul foarte bine şi cu această compoziţie umpli maţele.
3.Legi cârnaţii, îi atârni la vânt şi îi laşi să se zvânte 2-3 zile, după care îi dai la fum slab, ca să se păstreze mai bine. Îi poţi consuma atât prăjiţi cât şi cruzi.