Ingrediente : - slănină afumată - apă rece - sare grunjoasă - 1 ou pentru probă. Cum procedezi : Tai bucăţile de slănină afumată în pătrate cu latura de 10 cm şi le aşezi bine în borcane mari de 10-15 kg . Torni peste ele o saramură pe care o faci din apă rece şi sare grunjoasă. O prepari astfel : amesteci apă cu sarea până această se dizolvă toată ( pui atâta sare încât atunci când introduci un ou crud cu coajă acesta să plutească ) . Torni apoi saramură peste bucăţile de slănină încât să le acopere bine . Aşezi scândurele subţiri şi curate peste slănină ca să stea presată . Slănina îşi ia sarea necesară şi nu se sărează peste măsură dacă stă mai multă vreme în saramură . De aceea o poţi păstra pentru mult timp în acest fel . Când vrei să o consumi , speli bucată de slănină în apă călduţă, apoi răzui cu un cuţit fumul de pe ea . Păstrată astfel, această slăninuţă "murată" este foarte fragedă şi gustoasă.