Șuncă macerată în vin

retete , retete traditionale , retete traditionale romanesti,rețete, rețete tradiționale, rețete tradiționale moldovenești, rețete tradiționale oltenești, rețete tradiționale românești


Ingrediente :
- 1 L vin alb
- 1 L apă
- 1/2 kg sare grunjoasă
- 20 căţei de usturoi
- 2-3 foi de dafin
- 5-6 bucăţi de șnuncă.

Cum procedezi:
Într-un vas încăpător pui vinul, apă, sarea, usturoiul bine zdrobit şi foile de dafin. Omogenizezi bine amestecul. Acoperi şunca cu maceratul din vin ( eventual mai completezi cu apă cât să le acoperi bine ) . Timp de o săptămână le ţii în acest amestec şi le mai întorci din când în când pe ambele părţi . Le scoţi, le legi cu o sfoară şi le dai la frig 1 zi ca să se zvânte bine . Când şunca s-a zvântat , o dai la fum.