Ingrediente :
- 3 buc muşchi de porc (900 gr)
- 150 gr şunculiţă ţărănească
- 2 căpăţâni usturoi
- piper
- cimbru
- busuioc
- boia de ardei iute
- sare
- 200 ml ulei
- 50 ml apă
- 200 ml vin roşu
- 150 gr ketchup dulce
Mod de preparare :
Feliem fiecare bucată de muşchi de porc în trei, dar lăsăm câte un capăt întreg şi batem cele trei felii uşor cu ciocanul de şniţele. Din condimente, puţin ulei şi sare, facem un sos cu care ungem fiecare felie de muşchiuleţ. Feliem şunculiţa cât de subţire putem. Usturoiul îl curăţăm şi îl tăiem mărunt. Împletim cele trei bucăţi de muşchi şi aşezăm printre împletituri felii de şunculiţă şi bucăţi de usturoi. Punem ulei şi apă într-o tavă, aşezăm muşchiuleţul de porc şi dăm la cuptor la 200 de a grade pentru 50 de minute. Din când în când întoarcem muşchiul de porc de pe o parte pe altă şi îl stropim cu vin. Cu 5 minute înainte de stingerea cuptorului am uns feliile de muşchi cu puţin ketchup dulce.
Iese foarte fraged şi gustos!
0 Comentarii