Ingrediente :
- 750 grame de carne de porc proaspătă (ceafă)
- 750 grame splină
- 750 grame fleică
- 450 grame ficat
- 300 grame şorici
- 300 grame rinichi
- 5 căpăţîni de usturoi
- 100 grame de untură
- un pahar de vin alb
Mod de preparare :
Măruntaiele, precum şi celelalte feluri de carne se spală de sânge şi se taie în bucăţele mai măricele; toate se dau cu piper şi boia de ardei iute.
Într-o tigaie mare se pune la încins untură şi se pune carnea la prăjit.
Usturoiul curăţat se pisează bine până ajunge pastă (i se pune şi puţină apă).
Atunci când carnea este prăjită bine, se adaugă un praf de sare, se toarnă mujdeiul şi paharul de vin alb.
Mai lăsaţi un pic pe foc, să dea vinul câteva clocote.
0 Comentarii