Piftie ca la mama acasă

Piftie ca la mama acasa,Piftie de porc, rețete, rețete tradiționale, rețete tradiționale moldovenești, rețete tradiționale oltenești, rețete tradiționale românești



Ingrediente pentru 10 porții :


  • 500 g picioare de porc
  • 1,250 kg cap de porc
  • 350 g pulpă porc
  • 150 g morocovi
  • 150 g țelină
  • 75 g usturoi
  • 150 g ceapă
  • 50 g gelatin
  • 50 g sare
  • 2 ouă


Mod de preparare :

Se taie picioarele și capul în bucăți, după ce au fost pârlite, se spală și se opăresc.
Se spală și se curăță zarzavaturile, se curăță și usturoiul care se pisează iar morcovul se taie felii și se opărește pentru decor.
Se pune gelatina la înmuiat în apă rece.
Se fierb ouăle tari, în jur de 8-10 minute și se taie felii.
Se pune carnea la fiert în apă cu sare și se ia spuma de mai multe ori, apoi se adaugă zarzavatul și se lasă în continuare la fiert domol până când se desprinde carnea de pe oase.
Se așează feliile de ou și de morcov în castroane mai mici, apoi se așează și bucăți de carne.
Peste acestea se toarnă supă cu gelatină și usturoi strecurată prin tifon.
Se dă la rece și se păstrează la rece. Se lasă și usturoiul în zeamă pentru a obține un gust mai accentuat și se poate adăuga și 1 ceapă.

Carnea pentru prepararea piftiei se poate fierbe în oala sub presiune pentru a economisi mai mult timp.

Se servește cu mămăliguță caldă sau cu pâine, ca și fel întâi .