Ingrediente :
- 3-4 picioare de porc
- o ureche
- 1-2 fâşii de șonci
- 6-7 căţei de usturoi
- un morcov
- o rădăcina de pătrunjel
- o legătură de pătrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare :
Speli bine (temeinic chiar) picioarele de porc, șonciul şi urechea, apoi le pui la fiert în apă că să le acopere de 5 degete. Pui sare şi laşi să fiarbă 3 ore, iei spuma din când în când. Cureţi morcovul şi pătrunjelul, apoi le adaugi în zeamă de piftie şi mai laşi să fiarbă o ora, pe foc mic. Când sunt fierte, scoţi atât carnea, cât şi legummele, vânturi zeamă rămasă de 9 ori, o strecori printr-un tifon şi o dai deoparte.
Între timp, cureţi usturoiul şi îl pisezi, apoi adaugi zeamă strecurată. Alegi carnea de pe oase şi o pui într-un platou întins, dar cu marginea puţin înalta, împreună cu rondele de morcov, câteva fâşii de şorici şi 1-2 frunze de pătrunjel. Le acoperi cu zeamă şi le laşi la rece până a două zi.
Cum serveşti:
Uzi puţin dosul platoului cu apă caldă, răstorni piftia pe un alt platou cu aceeaşi formă şi o aduci la masă. E bine să vânturi de cât mai multe ori zeama, astfel încât piftia să-ţi iasă cât mai limpede.