Timp de preparare: 10 minute
Timp de gătire: 45 de minute
Gata în: 55 de minute
Ingrediente :
- 3 linguri de zahăr
- 350 ml de bere la temperatura camerei
- 3 căni de făină care crește singură
Mod de preparare :
Încinge cuptorul la 170 °C, foc mediu.
Unge o tavă de cozonac sau pâine cu ulei și tapetează cu hârtie de copt.
Amestecă făina (eventual adaugă sare și praf de copt dacă nu ai făină care crește singură) cu zahărul într-un castron mare.
Adaugă treptat berea și amestecă cu o lingură de lemn până la omogenizare. Nu bate aluatul, ca să nu se piardă bulele din bere.
Toarnă aluatul în vasul tapetat cu hârtie de copt.
Dă la cuptor pentru 45 de minute, sau până ce pâinea de casă trece testul scobitorii.
Lasă la răcit complet până la servire.
0 Comentarii