Ingrediente :
- 1 pachet de paste (la alegere)
- 2 bucăți de piept de pui dezosat
- 2 linguri de făină
- 4 linguri de unt
- 2 linguri ulei de măsline
- 2 căței de usturoi feliați
- 1 lingură zeamă de lămâie
- 6-8 ciuperci feliate
- sare și piper după gust
- 1 lingură de cimbru
- 1 lingură de capere (scurse)
- 120 ml smântână de gătit
- 80 ml de vin alb
- parmezan și pătrunjel (pentru decorat)
Mod de preparare :
1.Pastele se fierb conform instrucțiunilor de pe pachet.
2. Puiul se taie – fie fâșii lungi, fie file, ca pentru șnițele. Se bate ușor cu ciocanul de șnițele sau se presează cu sucitorul. Se asezonează cu sare și piper, se dă ușor printr-o lingură de făină împrăștiată ușor pe o farfurie.
3. Se scutură bucățile de pui de surplusul de făină și se pun la prăjit într-o tigaie încinsă, în 2 linguri de unt topit și 2 linguri de ulei de măsline. Se prăjesc 3-5 minute pe fiecare parte și apoi se scot pe o farfurie astupată cu un capac sau o folie de aluminiu, ca să rămână călduțe.
4. În tigaia mai devreme folosită mai pune o lingură de unt – focul trebuie să fie mediu. Când se topește, adaugă usturoiul feliat. După 20-30 de secunde, adaugă ciupercile feliate și sotează-le amestecând continuu timp de 2-3 minute.
5. Toarnă în tigaie vinul alb și zeama de lămâie și amestecă ușor și continuu timp de 1 minut, până când sosul se reduce ușor. Adaugă caperele și cimbrul. Amestecă. Adaugă smântâna, amestecă și lasă așa timp de 1 minut.
6. Într-un bol mic amestecă 1 lingură de unt cu 1 lingură de făină. Adaugă mixtura peste compoziția din tavă și amestecă bine, aducând la punctul de fierbere. Asezonează cu sare și piper și mai amestecă din când în când. Momentul în care sosul se îngroașă sosul , oprești focul.
7. Pune pastele și puiul pe o farfurie. Toarnă sosul de ciuperci deasupra, presară parmezan și pătrunjel deasupra și… masa este servită!
0 Comentarii