Ciorbă de pește cu roșii

 

Ingrediente :

 

  •  1 kg peşte proaspăt (crap) 
  • 1 ceapă mare 
  • 1 morcov 
  • 100 g de orez 
  • 1-2 ardei graşi 
  • 500 g de roşii sau suc de roşii 
  • 1 legătură de leuştean verde 
  • 200 ml de borş 
  • sare si piper alb după gust 

 

 Mod de preparare : 

1. Peştele se curăţă, se spală foarte bine în apă rece, se taie felii şi se lasă la scurs într-o strecurătoare. Ceapa şi morcovul se taie mărunt sau se rad pe răzătoarea mică şi se pun la fiert în 2 litrii de apă, cu puţină sare şi se lasă să fiarbă aproximativ 20 de minute. Carnea de peşte fierbe foarte repede şi ca să rămână întreagă se scoate şi se acoperă cu o folie. 

 2. Între timp se alege orezul şi se spală în 2-3 ape până se limpezeşte şi se adaugă în ciorbă, lăsându-se să mai fiarbă 15 minute. 

 3. Roşiile se opăresc, se decojesc şi se zdrobesc cu blenderul bine până se formează un piure şi se pun în ciorbă. Se mai lasă să fiarbă şi cu sucul de roşii, iar spre sfârşit se adaugă borşul fiert bine şi strecurat împreună cu leuşteanul tăiat mărunt.  

4. La sfârşit se pun şi bucăţile de peşte şi se mai fierbe la foc mic, 5-10 minute. Se ornează cu leuştean, după preferinţă. Ciorba de peşte este foarte gustoasă dacă se serveşte şi rece. Poftă bună !



Trimiteți un comentariu

0 Comentarii