Ou fiert uriaș/ou baghetă

 

 
 
Ingrediente :

 Nu există o cantitate fixă. Cât de mare vrei să îți iasă oul uriaș, de atâtea ouă ai nevoie 
 
 
Mod de preparare: 
 
 
O idee atât de ingenioasă, simplă și aspectuoasă de aperitiv rar am văzut! Dacă vrei să faci, cu minimum de efort, un aperitiv care va stârni admirația și curiozitatea musafirilor tăi, fă acest ou fiert luuuung cât o zi de post! E mai ușor decât ai crede, dacă respecți pașii de mai jos.  Pune apă la fiert  într-o cratiță înaltă.  Separă gălbenușurile de albușuri. Bate gălbenușurile. Ia un vas cilindric (poate fi și un pahar lung, ca acelea pentru bere), pune-l în mijlocul vasului în care bolborosește apa, lasă-l 5 minute. Toarnă albușurile în el, acoperă cu un capac și lasă la fiert 25-30 de minute. Când s-a fiert, cu ajutorul unui tub cilindric vizibil mai strâmt decât cel în care ai fiert albușurile (să fie ca un furtun) îndepărtează mijocul/miezul albușului. Acolo toarnă gălbenușurile bătute, pune înapoi în cratița în care fierbeai apa pe foc (dacă a scăzut apa, mai adaugă, desigur) și lasă la fiert până se fac și gălbenușurile (circa 20 de minute) Taie denivelările oului ca să ai un produs finit aspectuos și… pe masa festivă cu el!  

Trimiteți un comentariu

1 Comentarii