Ingrediente :
- 1 kg vinete
- 3 căței de usturoi zdrobiți
- 2 lingurițe boia picantă (opțional)
- 2 lingurițe boia dulce
- 1 și 1/2 linguriță chimion
- 350 g pastă de roșii/roșii decojite și tocate
- 200 ml de apă
- 1 frunză de dafin
- 1 linguriță zeamă de lămâie
- o mână de pătrunjel proaspăt tocat
- ulei de măsline
- sare și piper după gust
Mod de preparare :
1. Cojește vinetele, taie-le transversal sau cuburi. Pune-le într-o tavă, stropește-le cu ulei de măsline, presară sare deasupra și dă-le la cuptorul preîncălzit vreo 30 de minute, până se rumenesc și se coc.
2. Scoate-le și lasă-le un pic la răcit.
Într-o tigaie mare, sotează usturoiul zdrobit, în ulei de măsline, timp de 30 de secunde. Adaugă și condimentele (în afară de piper și frunza de dafin), mai lasă-le încă 10 secunde în tigaie până să adaugi roșiile tocate, apa, sare, piper și frunza de dafin. Lasă așa 5 minute.
3. Dă de pe foc, adaugă zeama de lămâie și pătrunjelul tocat. Mai adaugă extra ulei de măsline, sare și piper, dacă simți nevoia.
Poftă bună !
0 Comentarii