Zaalouk - Salată marocană de vinete


 

 Ingrediente :
 
 
  •   1 kg vinete 
  • 3 căței de usturoi zdrobiți 
  • 2 lingurițe boia picantă (opțional)
  • 2 lingurițe boia dulce 
  • 1 și 1/2 linguriță chimion 
  • 350 g pastă de roșii/roșii decojite și tocate 
  • 200 ml de apă
  •  1 frunză de dafin 
  • 1 linguriță zeamă de lămâie 
  • o mână de pătrunjel proaspăt tocat 
  • ulei de măsline 
  • sare și piper după gust 
 
 
Mod de preparare  : 
 
 
1. Cojește vinetele, taie-le transversal sau cuburi. Pune-le într-o tavă, stropește-le cu ulei de măsline, presară sare deasupra și dă-le la cuptorul preîncălzit vreo 30 de minute, până se rumenesc și se coc.

 2.  Scoate-le și lasă-le un pic la răcit. Într-o tigaie mare, sotează usturoiul zdrobit, în ulei de măsline, timp de 30 de secunde. Adaugă și condimentele (în afară de piper și frunza de dafin), mai lasă-le încă 10 secunde în tigaie până să adaugi roșiile tocate, apa, sare, piper și frunza de dafin. Lasă așa 5 minute.
3. Dă de pe foc, adaugă zeama de lămâie și pătrunjelul tocat. Mai adaugă extra ulei de măsline, sare și piper, dacă simți nevoia. 
Poftă bună !



Trimiteți un comentariu

0 Comentarii