Ciorbă delicioasă de perișoare. Toți o adoră încă din copilărie!
INGREDIENTE
Pentru ciorbă :
- 400 g de carne de vită cu os
- o rădăcină de pătrunjel
- 120 g de morcov (dat prin răzătoarea mare)
- o ceapă mică
- o roșie
- 1-2 cartofi
- un pahar de mazăre verde proaspătă (boabe sau păstăi tinere)
- ½ ardei dulce roșu
- 3-4 foi de dafin
- sare, piper negru măcinat — după gust.
Pentru perișoare:
- 400 g de carne tocată de vită
- ½ pahar de orez
- sare, piper negru măcinat — după gust.
MOD DE PREPARARE:
Puneți carnea de vită într-o cratiță cu apă rece (aproximativ 2.5 litri) și aduceți-o până la punctul de fierbere. Adunați spuma și fierbeți-o pe parcursul a 1-1.5 ore la foc mic.
Curățați și tăiați rădăcina de pătrunjel și ceapa. Dați morcovul prin răzătoare. Adăugați legumele respective în supa de carne. Fierbeți-o încă 20-30 minute.
Între timp pregătiți perișoarele: puneți orezul într-o crăticioară, acoperiți-l cu apă rece, sărați-l și puneți-l pe foc moderat. Fierbeți-l timp de aproximativ 10 minute din momentul clocotirii. Transferați-l într-o strecurătoare, clătiți-l cu apă rece și lăsați-l să se răcească până la temperatura camerei.
Puneți carnea tocată într-un bol, după care sărați-o și piperați-o după gust. Adăugați orezul răcit și amestecați foarte bine.
Modelați mici perișoare din compoziția pregătită.
Când ciorba va fi gata, scoateți carnea din ea și păstrați-o ca s-o adăugați într-un alt fel de mâncare.
Curățați și tăiați cartofii în bucățele. Adăugați-i în ciorbă.
Mărunțiți roșia și adăugați-o în ciorbă.
Adăugați și mazărea verde.
Tăiați ardeiul dulce în fâșii subțiri și, de asemenea, adăugați-l în cratiță. Fierbeți ciorba la foc moderat pe parcursul a 10 minute.
Adăugați perișoarele în ciorbă. Sărați-o și piperați-o.
Fierbeți-o încă 10 minute, după care opriți focul și lăsați-o să se odihnească încă aproximativ 10 minute.
Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!
INGREDIENTE
Pentru ciorbă :
- 400 g de carne de vită cu os
- o rădăcină de pătrunjel
- 120 g de morcov (dat prin răzătoarea mare)
- o ceapă mică
- o roșie
- 1-2 cartofi
- un pahar de mazăre verde proaspătă (boabe sau păstăi tinere)
- ½ ardei dulce roșu
- 3-4 foi de dafin
- sare, piper negru măcinat — după gust.
Pentru perișoare:
- 400 g de carne tocată de vită
- ½ pahar de orez
- sare, piper negru măcinat — după gust.
MOD DE PREPARARE:
Puneți carnea de vită într-o cratiță cu apă rece (aproximativ 2.5 litri) și aduceți-o până la punctul de fierbere. Adunați spuma și fierbeți-o pe parcursul a 1-1.5 ore la foc mic.
Curățați și tăiați rădăcina de pătrunjel și ceapa. Dați morcovul prin răzătoare. Adăugați legumele respective în supa de carne. Fierbeți-o încă 20-30 minute.
Între timp pregătiți perișoarele: puneți orezul într-o crăticioară, acoperiți-l cu apă rece, sărați-l și puneți-l pe foc moderat. Fierbeți-l timp de aproximativ 10 minute din momentul clocotirii. Transferați-l într-o strecurătoare, clătiți-l cu apă rece și lăsați-l să se răcească până la temperatura camerei.
Puneți carnea tocată într-un bol, după care sărați-o și piperați-o după gust. Adăugați orezul răcit și amestecați foarte bine.
Modelați mici perișoare din compoziția pregătită.
Când ciorba va fi gata, scoateți carnea din ea și păstrați-o ca s-o adăugați într-un alt fel de mâncare.
Curățați și tăiați cartofii în bucățele. Adăugați-i în ciorbă.
Mărunțiți roșia și adăugați-o în ciorbă.
Adăugați și mazărea verde.
Tăiați ardeiul dulce în fâșii subțiri și, de asemenea, adăugați-l în cratiță. Fierbeți ciorba la foc moderat pe parcursul a 10 minute.
Adăugați perișoarele în ciorbă. Sărați-o și piperați-o.
Fierbeți-o încă 10 minute, după care opriți focul și lăsați-o să se odihnească încă aproximativ 10 minute.
Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!