Alimente pentru detoxifierea naturală a COLONULUI şi purificarea întregului organism
Alimente pentru detoxifierea naturală a COLONULUI şi purificarea întregului organism
Colonul, parte esenţială a sistemului digestiv, este responsabil cu extragerea apei şi sărurilor din deşeurile solide în vederea eliminării acestora.
Când acesta nu funcţionează corect, se ajunge la o acumulare de toxine dăunătoare de-a lungul pereţilor colonului.
Acumulările de reziduuri metabolice în colon dăunează organismului. Anumite alimente au un efect benefic asupra colonului, favorizând eliminarea eficientă a toxinelor:
Fructe şi legume bogate în fibre
Legumele şi fructele au efect laxativ datorită conţinutului lor bogat în fibre alimentare, în special celuloză. Celuloza curăță intestinul şi stimulează peristaltismul intestinal.
Surse bune de celuloză sunt:
• vinetele, sfecla roşie, morcovii, varza, dovleacul, spanacul, lăptucile, păpădia, prazul, roşiile, napii;
• caisele, migdalele, cireşele, smochinele, căpşunile, fragii, coacăzele, pepenele, murele, măslinele, portocalele, piersicile, prunele, prunele uscate.
Celuloza se asimilează mai bine dacă fructele şi legumele sunt înmuiate prin fierbere (compoturi sau piureuri de fructe, supe de legume).
Şi tărâţele de grâu sunt bogate în celuloză. Ele excită peristaltismul cu celuloza lor dură şi aspră, care zgârie pereţii mucoasei intestinale şi stimulează inervația locală.
Şi seminţele de in îmbunătăţesc peristaltismul intestinal cu celuloza lor. Lubrifiază intestinul şi ajută la alunecarea fecalelor.
Seminţele de psyllium sunt foarte bogate în fibre şi mucilagii, stimulând peristaltismul cu blândeţe. Sunt recomandate atunci când intestinul este prea sensibil, iritat.
Alimente bogate în clorofilă
Alimentele verzi conţin clorofilă, care elimină toxinele din tractul digestiv. Clorofila solubilă în grăsimi aderă la mucoasa pereţilor intestinali, înt’rziind dezvoltarea bacteriilor nocive, elimin’nd bacteriiile de putrefacţie din colon şi ajut’nd la vindecarea mucoasei tractului gastrointestinal.
Alimentele bogate in clorofila elimina toxinele din tractul digestiv
Alimente bogate în clorofilă:
broccoli, salată verde, spanac, varză, mere verzi, mazăre, ţelină, pătrunjel, sparanghel, castraveţi, ardei verde gras, ceapă verde, fasole verde, kiwi, avocado, varză de Bruxelles.
Alimente fermentate (probiotice)
Conţin o concentraţie ridicată de bacterii prietenoase ce produc enzime responsabile pentru digerarea produselor alimentare, absorbţia nutrienţilor, eliminarea bacteriilor dăunătoare şi a toxinelor din tractul digestiv.
Consumaţi iaurt, kefir, murături şi legume fermentate.
Mere
Merele sunt bogate în fibre, care au rolul de a menţine o digestie sănătoasă.
Ele conţin pectină, care acţionează ca un agent de îngroşare a materiilor fecale din interiorul intestinelor şi care poate reduce capacitatea toxinelor de a se acumula în colon. Mai găsim pectină în banane şi crusta citricelor.
Apă cu suc de lămâie
Fibrele trebuie să se îmbibe în apă pentru a-şi face efectul. Prin urmare, imediat după trezire beţi, cu înghiţituri mici, 350-500 ml. de apă cu suc de lăm’ie, la temperatura camerei.
Ceaiul verde
Efectul său diuretic şi stimulator al metabolismului fac din ceaiul verde un excelent remediu pentru detoxifierea colonului.
Două căni pe zi din acest ceai, servite p’nă în ora 17, alături de o dietă săracă în grăsimi, reduc toxinele din colon, ajut’nd la detoxifierea acestuia şi la o purificare a întregului organism.