Cighir moldovenesc

Retete , retete traditionale , retete traditionale moldovenesti,rețete, rețete tradiționale, rețete tradiționale moldovenești, rețete tradiționale oltenești, rețete tradiționale românești


Ingrediente :
- 500 g ficat
- 300 g splină
- 300 g plămâni
- 300 g limbă
- 200 g rinichi
- 3 cepe
- 100 ml ulei
- 4 ouă
- prapur de porc
- ulei
- mărar
- sare
- piper . 

Cum procedezi: 
Speli măruntaiele şi le pui la fiert în apă rece cu puţină sare. Când sunt gata, le scoţi pe o farfurie şi le laşi la răcit, după care le tăi cubuleţe şi le dai prin maşină de tocat. Separat căleşti ceapă şi o adaugi peste tocătură împreună cu mărar, sare şi piper după gust şi ouăle. Apoi faci turtițe, pe care le înveleşti în prapur şi le prăjeşti în tigaie în ulei încins sau le coci în cuptor.

SFAT ! Ai grijă să pui mai mult ulei în frigărui ca să fiarbă mai mult în ulei decât să se prăjească .