Jambon fiert în vin

Retete , Retete traditionale , retete traditionale romanesti,rețete, rețete tradiționale, rețete tradiționale moldovenești, rețete tradiționale oltenești, rețete tradiționale românești


Ingrediente :  
- usturoi uscat 1 căpăţână
- vin alb 3 l
- o pulpă porc
- ienibahar
- piper
- dafin
- vin alb .


Cum procedezi:
Se curăță pulpă de os, se rade cu cuţitul pentru ca şoriciul să fie alb şi curat şi se spală cu apă rece .

Se sărează şi se piperează uşor, se pune la fiert în apă caldă în care s-au pus usturoiul, dafinul, ienibaharul şi piperul .

Se fierbe la foc mic până când apa, care a acoperit la început jambonul, a scăzut cu două degete sub nivelul iniţial. Atunci se adaugă vinul şi se lasă să fiarbă două ore. Se răceşte în vasul în care a fiert. Se scoate, se strânge bine, dându-i formă pe care a avut-o iniţial, se leagă cu sfoară subţire şi se lasă în curent de aer pentru a se usca.