Ciorbă de coaste de porc

Retete traditionale romanesti - Ciorbă de coaste de porc

retete , retete traditionale , retete traditionale romanesti,rețete, rețete tradiționale, rețete tradiționale moldovenești, rețete tradiționale oltenești, rețete tradiționale românești

Ingrediente: 

  •  1/2 kg coaste de porc neafumate
  •  3 cartofi
  •  1 ceapă mare
  •  1 L zeamă de varză
  •  200 g zarzavat (1 ţelină, 1 rădăcină de pătrunjel, 1 ardei gras roşu, 1 ardei gras verde, rase şi păstrate la congela­tor) sau 5-6 linguri zarzavat de ciorbă de la borcan
  •  1 legătură pătrunjel
  •  1 leuştean uscat
  •  sare și piper după gust .

Mod de preparare :

  Pui la fiert coastele în 4 l de apă şi le laşi să fiarbă până se desprinde carnea de pe oase. Ai grijă să spumuieşti din când în când. Scoţi coastele într-un castron şi pui cartofii curăţaţi şi tăiaţi cubuleţe, ceapa tocată şi zarzavatul decongelat şi laşi pe foc mic timp de 30 de minute .Între timp, scoţi carnea de pe oase, o tai bucăţi şi o laşi deoparte. Când au fiert cartofii pui bucăţile de carne, zeama de varză, potriveşti de sare dacă trebuie şi mai dai ciorba într-un clocot. Când e gata, o iei de pe foc şi presari pătrunjelul şi leuşteanul tocate.
Poftă bună !