Retete traditionale romanesti - Ciorbă de coaste de porc
Ingrediente:
1/2 kg coaste de porc neafumate
3 cartofi
1 ceapă mare
1 L zeamă de varză
200 g zarzavat (1 ţelină, 1 rădăcină de pătrunjel, 1 ardei gras roşu, 1 ardei gras verde, rase şi păstrate la congelator) sau 5-6 linguri zarzavat de ciorbă de la borcan
1 legătură pătrunjel
1 leuştean uscat
sare și piper după gust .
Mod de preparare :
Pui la fiert coastele în 4 l de apă şi le laşi să fiarbă până se desprinde carnea de pe oase. Ai grijă să spumuieşti din când în când. Scoţi coastele într-un castron şi pui cartofii curăţaţi şi tăiaţi cubuleţe, ceapa tocată şi zarzavatul decongelat şi laşi pe foc mic timp de 30 de minute .Între timp, scoţi carnea de pe oase, o tai bucăţi şi o laşi deoparte. Când au fiert cartofii pui bucăţile de carne, zeama de varză, potriveşti de sare dacă trebuie şi mai dai ciorba într-un clocot. Când e gata, o iei de pe foc şi presari pătrunjelul şi leuşteanul tocate. Poftă bună !