Ouă umplute

retete , retete traditionale , retete traditionale romanesti,rețete, rețete tradiționale, rețete tradiționale moldovenești, rețete tradiționale oltenești, rețete tradiționale românești


Ai nevoie de :
- 6 ouă
- 3 ficăţei de pui fierţi şi pasaţi
- pătrunjel verde tocat foarte mărunt
- maioneză
- sare si piper după gust .

Pentru maioneză (separat) :
- 2 gălbenușuri de ou 
- 1 linguriță de muștar
- 1 lingură de suc de lămâie
- 250 ml de ulei
- sare 
- câteva linguri de apă opțional 
Cum se prepară maioneza :
1.Se pun cele două gălbenușuri într-un vas .
2.Se presară puțină sare pe deasupra se adaugă 1 linguriță de muștar .
3.Treptat se adaugă uleiul ( în timp ce se învârte cu o lingură de lemn intr-o singură direcție sau cu un mixer la viteza medie/mare ) . După se bagă la frigider acoperită cu o folie .
ÎN CAZ DE SE TAIE MAIONEZA !!!!!!  Se poate corecta  prin adăugare de muștar sau zeamă de lămâie .

La sfârșit :

Ouăle fierte tari se curăță şi se taie în două pe lungime. Gălbenuşurile se scot şi se amestecă cu ficăţeii pasaţi, pătrunjelul tocat, sare, piper şi o lingură cu maioneză. Umpleţi albuşurile cu această compoziţie şi decoraţi cu maioneză, frunze de pătrunjel, măsline și alte legume după preferință .  
Oua umplute,rețete, rețete tradiționale, rețete tradiționale moldovenești, rețete tradiționale oltenești, rețete tradiționale românești

oua umplute,rețete, rețete tradiționale, rețete tradiționale moldovenești, rețete tradiționale oltenești, rețete tradiționale românești


oua umplute,rețete, rețete tradiționale, rețete tradiționale moldovenești, rețete tradiționale oltenești, rețete tradiționale românești