Ai nevoie de :
- 6 ouă
- 3 ficăţei de pui fierţi şi pasaţi
- pătrunjel verde tocat foarte mărunt
- maioneză
- sare si piper după gust .
Pentru maioneză (separat) :
- 2 gălbenușuri de ou
- 1 linguriță de muștar
- 1 lingură de suc de lămâie
- 250 ml de ulei
- sare
- câteva linguri de apă opțional
Cum se prepară maioneza :
1.Se pun cele două gălbenușuri într-un vas .
2.Se presară puțină sare pe deasupra se adaugă 1 linguriță de muștar .
3.Treptat se adaugă uleiul ( în timp ce se învârte cu o lingură de lemn intr-o singură direcție sau cu un mixer la viteza medie/mare ) . După se bagă la frigider acoperită cu o folie .
ÎN CAZ DE SE TAIE MAIONEZA !!!!!! Se poate corecta prin adăugare de muștar sau zeamă de lămâie .
La sfârșit :
Ouăle fierte tari se curăță şi se taie în două pe lungime. Gălbenuşurile se scot şi se amestecă cu ficăţeii pasaţi, pătrunjelul tocat, sare, piper şi o lingură cu maioneză. Umpleţi albuşurile cu această compoziţie şi decoraţi cu maioneză, frunze de pătrunjel, măsline și alte legume după preferință .