Ingrediente : - 100 g limbă de porc - 100 g inimă - 150 g ficat de porc - 120 g splină de porc - 300 g plămâni de porc - sare - piper - prapur - 4 ouă - pătrunjel tocat, după gust - 4-5 cepe verzi - 1-2 linguri smântână - 3-4 felii de pâine (doar miezul) - 50 ml lapte - 2 linguri unt - 1 ou bătut, pentru uns Mod de preparare : Fierbi măruntaiele de porc într-o cratiţă acoperită. Speli prapurul (adică membrana cu care sunt învelite intestinele) cu apă călduţă, apoi îl laşi în apă rece până prepari umplutura . Între timp, fierbi organele pentru drob în apă cu sare şi iei spuma de deasupra ori de câte ori este nevoie . Scurgi apa şi când s-au răcit măruntaiele, le tai în bucăţi mici, apoi le dai prin maşina de tocat împreună cu câteva fire de ceapă verde tocate şi sotate în puţin unt. Pui măruntaiele tocate într-un vas încăpător, adaugi ouăle unul câte unul, condimentezi cu sare şi piper, după gust, şi omogenizezi . Adaugi în compoziţie miezul de pâine înmuiat în lapte şi stors şi pui cele 2 linguri de smântână . Ungi cu unt o tavă sau o cratiţă, întinzi prapurul uşor, ca să nu se rupă, şi îl aşezi inclusiv pe marginile vasului . Torni carnea tocată şi ridici marginile prapurelui, astfel încât să înveleşti bine compoziţia . Ungi drobul cu oul bătut şi îl dai la cuptorul încins, până se rumeneşte frumos şi se desprinde puţin pe la margini.