Ingrediente: - o inimă întreagă - 1,5 kg. ficat - 1.5 kg plămâni - 3 cepe mari - 3 morcovi medii - 12 căței de usturoi - 250 ml vin roșu de casă ( dar puteți folosi și vin alb din comerț ) - Ulei, sare, piper, frunză de dafin . Pași de urmat : Am spălat inima și ficatul, le-am ținut în apă rece pentru 2 ore, le-am uscat și le-am tăiat în bucăți medii . Plămânii îi spălăm, îi fierbem în apă sărată cam 1 oră, îi scurgem apa și îi lăsăm să se răcească . ( Eu prefer să fierb plămânii în prealabil fiindcă nu rămân atît de moi când sunt gata . ) Într-un ceaun sau într-un vas cu un fund mai gros, turnăm uleiul cam 100-120 ml și adăugăm carnea . Acoperim cu capac și lăsăm să se coacă 15-20 minute la foc mare . Adăugăm frunză de dafin, piperul măcinat și amestecăm . Punem la loc capacul și mai lăsăm 10-15 minute la foc mediu . Apoi adăugăm sarea, amestecăm, punem capacul dar să nu fie închis de tot, cu o mica deschizătură să iasa aburii. Când scade supa lăsată de carne adăugăm vinul, amestecăm și din nou acoperim, dar nu de tot. Când apa și vinul scade , adăugăm ceapa tăiată bucăți medii și morcovul cubulețe - amestecăm ușor. Când legumele sunt coapte cam peste 10 minute, adăugăm usturoiul tocat mărunt, amestecăm și stingem focul, acoperim ceaunul și mai lăsăm 15 minute să se amestece aromele.