Ingrediente :
- 1 kg carne de porc
- 2 cepe mari
- 1 ceaşcă de orez
- 2 linguri de bulion
- 2-3 linguri de untură
- şorici
- 1 varză murată
- frunze de hrean
- sare, piper alb măcinat
- boia de ardei dulce
- cimbru
- tarhon
- pătrunjel şi puţin mărar
Mod de preparare :
Laşi varza 1 oră în apă rece. Între timp, dai carnea, ceapa curăţată, pătrunjelul şi mărarul prin maşina de tocat carne. Alegi şi speli orezul, apoi îl adaugi în tocătură. Sărezi şi piperezi după gust, apoi amesteci cu bulionul, boiaua, cimbrul şi tarhonul. Desfaci varza foaie cu foaie şi foloseşti la umplut doar partea moale.
Într-o cratiţă mai mare pui un strat de varză tocată şi felii subțiri de şorici. Împătureşti apoi sarmalele în foile de varză şi în foile de hrean şi le aşezi alternativ în vas, peste varza tocată. Deasupra sarmalelor pui un alt strat de varză tocată, le acoperi cu apă caldă şi le ţii la foc mic. După ce dau în clocot, le dai la cuptor. Adaugi pe parcurs şi untură.
0 Comentarii