Ingrediente :
- foi de varză
- 1/4 varză
- 1 kg carne de porc cu puţină grăsime
- 300 g pulpă de mânzat
- 300 g costiţă sau slănină bine afumată
- 1 cârnat de casă afumat
- 1/2 cană orez
- 3-4 foi de dafin
- 2 cepe potrivite
- 200 ml apă
- piper
- sare după gust
Mod de preparare :
Toci sfertul de varză şi tai cârnatul bucăţi potrivite. Dai carnea de porc, pulpă, costiţă şi ceapă prin maşina de tocat carne, le amesteci, apoi adaugi orezul şi potriveşti de sare şi piper. Le amesteci bine, mai pui 200 ml apă şi laşi la rece 15 minute.
Cu această compoziţie umpli foile de varză. Într-o oală aşezi întâi un rând de varză tocată, peste ea pui foile de dafin, apoi aşezi un rând de sarmale şi bucăţi de cârnat, pui iar varza tocată, foile de dafin, sarmale, cârnatul. Ultima dată pui varza tocată. Torni apă până la nivelul ultimului strat (cel de varză tocată). Dai oala la foc mare şi când începe să fiarbă dai focul potrivit. Nu trebuie să închizi oala ermetic! Când sarmalele sunt fierte, le iei de pe foc şi le dai la cuptor până se rumeneşte varza de deasupra.
0 Comentarii