Ingrediente :
- 2 kg carne de porc
- 2 cepe mari
- o ceaşcă de orez
- o cană de roşii conservate pentru ciorbă
- o bucată de slănină afumată
- 2 verze murate
- 1 L zeamă de varză
- 1 L de apă
- piper
- cimbru
- sare după gust
Mod de preparare :
1.Toci carnea şi o amesteci cu o ceapă tocată.
2.Toci şi cealaltă ceapă şi o căleşti cu orezul, piperul, cimbrul şi sarea.
3.Amesteci carnea tocată cu ceapa şi orezul călite. Cu această compoziţie umpli foile de varză. Împătureşti sarmale mai mari.
4.Într-o oală de ciorbă pui bucata de slănină afumată, peste ea aşezi sarmalele, adaugi roşiile, apă şi zeamă de varză. Laşi sarmalele să fiarbă la foc potrivit.
0 Comentarii