Sarmale cu zeamă

Sarmale cu zeamă,rețete, rețete tradiționale, rețete tradiționale moldovenești, rețete tradiționale oltenești, sarmale,


Ingrediente :


  • 2 kg carne de porc
  • 2 cepe mari
  • o ceaşcă de orez
  • o cană de roşii conservate pentru ciorbă
  • o bucată de slănină afumată
  • 2 verze murate
  • 1 L zeamă de varză
  • 1 L de apă
  • piper
  • cimbru
  • sare după gust



Mod de preparare :

 1.Toci carnea şi o amesteci cu o ceapă tocată.
 2.Toci şi cealaltă ceapă şi o căleşti cu orezul, piperul, cimbrul şi sarea.
 3.Amesteci carnea tocată cu ceapa şi orezul călite. Cu această compoziţie umpli foile de varză. Împătureşti sarmale mai mari.
 4.Într-o oală de ciorbă pui bucata de slănină afumată, peste ea aşezi sarmalele, adaugi roşiile, apă şi zeamă de varză. Laşi sarmalele să fiarbă la foc potrivit.

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii