Ingrediente :
- 1 kg de carne tocată (de porc cu/sau vită)
- 300 g de orez
- 3 cepe
- 1/2 L bulion
- 1/2 kg afumătură (kaizer sau ciolan afumat)
- 2 căpăţâni de varză murată
- 3 linguri de ulei
- piper
- boia dulce
- câteva crenguţe de cimbru
- sare după gust
Mod de preparare :
Desfaci căpăţânile de varză în foi şi le laşi câteva ore în apă că să se desăreze. Între timp pregăteşti umplutura astfel: tai cepele mărunt şi le căleşti în puţin ulei. Când ceapa devine sticloasă adaugi orezul şi amesteci încontinuu cam 5 minute, după care iei cratiţa de pe foc. Adaugi apoi carnea tocată, potriveşti de sare, piper, boia şi amesteci bine. Cu această compoziţie umpli foile de varză. Pe fundul unei oale aşezi cimbrul, iar peste el jumătate din sarmale. Peste acestea aşezi bucățile de afumătură, apoi restul sarmalelor. Torni peste ele bulionul şi apă cât să le acopere. Le fierbi sub capac, la foc domol, 2 - 2,5 ore.
0 Comentarii