Ingrediente :
- 500 g carne de vită
- 400 g carne de porc
- 200 ml ulei
- 250 g ceapă
- 500 ml suc de roşii
- 350 g costiţă afumată
- 3 kg varză murată
- 750 g foi de vită
- 500 ml supă de oase
- 500 g smântână
- cimbru
- piper
- sare după gust
Mod de preparare :
Dai carnea prin maşina de tocat împreună cu 100 g de costiţă afumată.
Tai ceapa mărunt, o căleşti în ulei împreună cu orezul, apoi o amesteci cu tocătură. Adaugi sarea, piperul şi cimbrul.
Alegi foile de varză ( şi mici şi mari ) şi foile de vită şi le ţii câteva ore în apă rece pentru desărat.
Tai costiţa rămasă felii .
Formezi sarmale mititele, dar ai grijă că numărul celor împăturite în foi de varză să fie egal cu al celor în foi de vită. În foile de varză mai mari împachetezi câte 5 sarmale în foi de varză, 5 sarmale în foi de viță şi o felie de costiţă, formând astfel cuiburile.
Tai ceapa mărunt, o căleşti în ulei împreună cu orezul, apoi o amesteci cu tocătură. Adaugi sarea, piperul şi cimbrul.
Alegi foile de varză ( şi mici şi mari ) şi foile de vită şi le ţii câteva ore în apă rece pentru desărat.
Tai costiţa rămasă felii .
Formezi sarmale mititele, dar ai grijă că numărul celor împăturite în foi de varză să fie egal cu al celor în foi de vită. În foile de varză mai mari împachetezi câte 5 sarmale în foi de varză, 5 sarmale în foi de viță şi o felie de costiţă, formând astfel cuiburile.
Aşezi restul feliilor de costiţă într-o cratiţă, apoi cuiburile cu sarmale, iar peste ele varză tocată şi cimbru. Continui astfel până termini sarmalele.Ultimul strat va fi de varză tocată.
La final, torni sucul de roşii şi supă de oase şi dai vasul la cuptor pentru 3 ore.
La final, torni sucul de roşii şi supă de oase şi dai vasul la cuptor pentru 3 ore.
0 Comentarii