Ingrediente :
- 2 cepe mai mari
- 2 morcovi
- 2-3 cârnaţi semi-afumați
- 1 tăviţă de ficăţei de pui
- 500 g carne de porc
- o căpăţână usturoi
- o conservă de roşii în bulion sau 3-4 roşii proaspete + bulion
- sare
- piper
- busuioc
- pătrunjel
Mod de preparare :
Se călesc cârnaţii tăiaţi bucăţele. Când sunt aproape gata, se scot şi în aceeaşi cratiţă se călesc ficăţeii, adăugând ulei dacă mai este nevoie. Se scot şi ficăţeii după ce au prins culoare şi se pune carnea de porc, tăiată bucăţi mai mici. După ce s-a călit şi carnea, în acelaşi ulei se căleşte ceapă şi se adaugă morcovii tăiaţi rondele şi usturoiul. Când ceapă a devenit lucioasă, se răstoarnă cărnurile peste ea şi roşiile în bulion şi se lasă la fiert cu capac până este moale carnea. La sfârşit se condimentează şi se pun verdeţurile.
Se mănâncă împreună cu mămăligă şi cu un ou ochi.
Se mănâncă împreună cu mămăligă şi cu un ou ochi.
0 Comentarii