Ingrediente :
- 4 ouă (dacă sunt mai mici 5 ouă)
- 200 g de şuncă tăiată cubuleţe
- 200 g de caşcaval ras mare
- 50 ml de lapte
- 50 g de unt moale
- 1 praf de copt
- sare
- făină
Mod de preparare :
Într-un vas se amestecă: 4-5 ouă, 200 g de şuncă tăiată cubuleţe, 200 g de caşcaval ras mare, 50 ml de lapte, 50 g de unt moale, 1 praf de copt, sare, făină (cât să iasă un aluat ca o smântână).
Nu amestecaţi excesiv ingredientele, deoarece brioşele nu vor mai fi aerate, ci elastice şi tari.
Se preîncălzește cuptorul la 190°C . Se aşează în forme şi se coc în cuptor, timp de aproximativ 20 de minute (până când, dacă introduceţi o scobitoare în mijloc, aceasta iese curată). Se pot servi atât calde, cât şi reci.
0 Comentarii