Brioşe cu caşcaval şi şuncă

Brioşe cu caşcaval şi şuncă,,rețete, rețete tradiționale românești, rețete tradiționale moldovenești, rețete tradiționale oltenești,


Ingrediente :

  • 4 ouă (dacă sunt mai mici 5 ouă)
  • 200 g de şuncă tăiată cubuleţe
  • 200 g de caşcaval ras mare
  • 50 ml de lapte
  • 50 g de unt moale
  • 1 praf de copt
  • sare
  • făină



Mod de preparare :

 Într-un vas se amestecă: 4-5 ouă, 200 g de şuncă tăiată cubuleţe, 200 g de caşcaval ras mare, 50 ml de lapte, 50 g de unt moale, 1 praf de copt, sare, făină (cât să iasă un aluat ca o smântână).
Nu amestecaţi excesiv ingredientele, deoarece brioşele nu vor mai fi aerate, ci elastice şi tari.
Se preîncălzește cuptorul la 190°C . Se aşează în forme şi se coc în cuptor, timp de aproximativ 20 de minute (până când, dacă introduceţi o scobitoare în mijloc, aceasta iese curată). Se pot servi atât calde, cât şi reci.
Brioşe cu caşcaval şi şuncă,,rețete, rețete tradiționale românești, rețete tradiționale moldovenești, rețete tradiționale oltenești,


Trimiteți un comentariu

0 Comentarii