Ingrediente :
- 300g de caşcaval
- 5 ouă mari
- 1/2 cană de ulei
- 1/2L de lapte
- un pic de sare
- 1 cană de făină albă
Mod de preparare :
Se pune la fiert laptele cu uleiul şi sarea. Când fierbe torni deodată făina, amesteci energic ca să nu se formeze cocoloaşe şi laşi să dea 3-4 clocote, amestecând mereu. Când compoziţia s-a răcit, pui pe rând câte un gălbenuş până le încorporezi pe toate, apoi pui şi cele 5 albuşuri bătute spumă. Ungi tava de aragaz cu unt şi o tapetezi neapărat cu făina. Torni în tavă compoziţia, o bagi în cuptorul încins înainte cu 15 minute şi o coci la foc potrivit 35-40 de minute. Când este aurie o scoţi şi o răstorni pe o coală de celofan udată cu apă rece şi stoarsă în mâini sau pe un prosop de bucătărie umezit. Se rulează uşor. După câteva minute desfaci rulada pe un platou, presari deasupra 300g de caşcaval ras şi o rulezi din nou, aşezând-o pe un platou.
0 Comentarii