Turtă dulce de casă

Turtă dulce de casă,Turtă dulce glazurată,rețete, rețete tradiționale românești, rețete tradiționale moldovenești, rețete tradiționale oltenești,


Ingrediente :


  • 250g de făină
  • 100g de unt
  • 160g de zahăr invertit
  • un ou
  • o linguriţă de praf de copt
  • un praf de sare
  • un praf de piper negru proaspăt măcinat
  • o linguriţă de scorţişoară
  • un sfert de linguriţă de cuişoare
  • o linguriţă de ghimbir
  • un sfert de linguriţă de nucşoară



Mod de preparare :

 Amestecăm toate ingredientele într-un bol. Trebuie să iasă un aluat moale însă nu adăugaţi făină, în timpul cât va sta la frigider, se va întări.
Punem aluatul în folie de plastic şi îl lăsăm la frigider 3 ore, sau poate fi lăsat peste noapte.
Pudrăm masa cu făină şi întindem aluatul în strat de 1 cm aproximativ dar minimum 0.5 mm. Decupăm cu formele de biscuiţi sau ce doriţi dumneavoastră, preîncălzim cuptorul la 180°C, punem turtă dulce în tavă tapetată cu hârtie pentru copt şi lăsăm la cuptor 10-12 minute .
Când o scoatem din cuptor, turta dulce e moale dar se va mai întări atunci când se răceşte.

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii