Chec cu mere caramelizate

Chec cu mere caramelizate,chec,rețete, rețete tradiționale moldovenești, rețete tradiționale oltenești, rețete tradiționale românești,


Ingrediente :


  • 2 mere
  • 6 ouă
  • 6 linguri de zahăr
  • 6 linguri de ulei
  • 7 linguri de făină
  • 1 plic de praf de copt
  • 2 linguri de zahăr pentru caramelizarea merelor
  • un praf de scorțișoară
  • nuci
  • stafide



Mod de preparare :

1. Curățăm merele de coajă, le tăiem cubulețe, le amestecăm cu cele 2 linguri de zahăr și scorțișoară și le punem la caramelizat pentru 10-15 minute.

2. Mixăm albușurile spumă cu 3 linguri de zahăr.

3. Mixăm gălbenușurile cu 3 linguri de zahăr pentru 5-6 minute, adăugăm uleiul și mai mixăm încă 1-2 minute.

4. Adăugăm gălbenușurile peste albușuri, adăugăm și praful de copt și treptat făina și încorporăm cu o spatulă.

5. Punem compoziția în 2 forme de chec, iar deasupra punem merele caramelizate cu zeama lăsată de acestea, nuca și stafide.

6. Coacem checurile la cuptorul preîncălzit la 180°C pentru 25-30 de minute sau până când trece testul cu scobitoarea.
Poftă bună !
   

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii