Ingrediente :
- 2 mere
- 6 ouă
- 6 linguri de zahăr
- 6 linguri de ulei
- 7 linguri de făină
- 1 plic de praf de copt
- 2 linguri de zahăr pentru caramelizarea merelor
- un praf de scorțișoară
- nuci
- stafide
Mod de preparare :
1. Curățăm merele de coajă, le tăiem cubulețe, le amestecăm cu cele 2 linguri de zahăr și scorțișoară și le punem la caramelizat pentru 10-15 minute.
2. Mixăm albușurile spumă cu 3 linguri de zahăr.
3. Mixăm gălbenușurile cu 3 linguri de zahăr pentru 5-6 minute, adăugăm uleiul și mai mixăm încă 1-2 minute.
4. Adăugăm gălbenușurile peste albușuri, adăugăm și praful de copt și treptat făina și încorporăm cu o spatulă.
5. Punem compoziția în 2 forme de chec, iar deasupra punem merele caramelizate cu zeama lăsată de acestea, nuca și stafide.
6. Coacem checurile la cuptorul preîncălzit la 180°C pentru 25-30 de minute sau până când trece testul cu scobitoarea.
Poftă bună !
0 Comentarii