Ingredientele pentru blat :
- 1 gălbenuș ( albușul îl punem la crema de brânză)
- 250 g de unt/margarină
- 400 g de făină
- 100 g de zahăr
- 1 plic de praf de copt
- 3 linguri de cacao
Ingredientele pentru crema de brânză :
- 500 g de telemea de vacă
- 250 g de zahăr
- 4 ouă + albușul de la blat
- esență de vanilie
- stafide
Mod de preparare :
1. Amestecăm faina cu praful de copt și cacao.
2. Adăugăm untul( de la temperatura camerei) tăiat cubulețe, gălbenușul și frământăm bine aluatul. Va rezulta un aluat nisipos pe care-l împărțim în 2 părți egale. Înfășurăm în folie alimentară cele 2 părți de aluat și le dăm la congelator pentru 10 minute.
3. Între timp dăm telemeaua pe răzătoarea mare și apoi adăugăm ouăle si zahărul . Mixăm 2-3 minute până se omogenizează și adăugăm stafidele și esența de vanilie.
4.Ungem un vas de yenna cu ulei și îl tapetăm cu făină.
5. Scoatem aluatul din congelator și dăm pe răzătoarea cu ochiuri mari o parte din aluat direct în tavă.
6. Adăugăm crema de brânză, apoi dam pe răzătoare cealaltă parte de aluat și o uniformizăm deasupra prăjiturii.
7. Dăm prăjitura la cuptorul încins la 180°C pentru 40-45 de minute. Înainte să o porționăm o lăsăm să se răcească complet, altfel va curge crema de brânză.
Poftă bună !
0 Comentarii