Chifteluțe de pui cu sos marinat

Chiftelute de pui cu sos marinat,chiftele,chiftele cu sos,rețete, rețete tradiționale moldovenești, rețete tradiționale oltenești, rețete tradiționale românești,



Ingredientele la chifteluțe:


  • 700 g de carne de pui
  • 2 ouă
  • 2 cartofi medii
  • 1 ceapă mare
  • sare
  • piper
  • pătrunjel verde



Ingredientele pentru sosul marinat:


  • 2 cepe
  • 2 căței de usturoi
  • 50 ml de ulei
  • 2 linguri de pastă de tomate
  • oregano



Mod de preparare:

1.Fierbem carnea de pui, apoi o punem în robotul de bucătărie împreună cu ceapa și cu cartofii tăiați cubulețe și le tocăm. Cartofii se pot da și pe răzătoarea cu ochiuri mici și apoi se storc bine de zeamă .

2. Adăugăm ouăle, sare,piper și pătrunjel verde tocat mărunt și le amestecăm bine.

3.Dăm chifteluțele prin făină și le prăjim pe ambele părți în ulei încins.

4.Pentru sosul marinat: tocăm ceapa mărunt și o călim în ulei încins.

5. Adăugăm pasta de tomate și 40-50 ml de apă și lăsăm 10 minute la fiert. Adăugăm și usturoiul tocat mărunt și mai lăsăm 1-2 minute pe foc. La final adăugăm oregano.

Poftă bună!
  

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii