Pui umplut cu ficat

Pui umplut cu ficat,rețete, rețete tradiționale moldovenești, rețete tradiționale oltenești, rețete tradiționale românești,


Ingrediente :


  • un pui
  • 3 ouă
  • 50 g de pesmet
  • 200 ml de lapte
  • 200 g de ficat de pasăre
  • 100 g  de unt
  • cimbru
  • sare
  • oregano după gust



Mod de preparare :

 Cureți puiul, îi scoţi interiorul şi îl speli foarte bine. Ficatul îl tai bucăţi, îl înăbuşi în unt şi îl treci prin maşina de tocat carne. Îl amesteci apoi cu pesmet înmuiat în lapte, 50 g de unt, ouăle şi sarea. Cu această compoziţie umplii puiul, îl coși, îl freci cu puţină sare si cimbru, îl ungi cu unt şi-l dai la cuptor într-o tavă unsă cu unt şi cu puţină apă. Îl stropeşti din când în când cu sosul din tavă. Îl ţii la cuptor până este bine rumenit.

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii