Tartă cu legume și carne de pui

Tarta cu legume si carne de pui, tartă,rețete, rețete tradiționale moldovenești, rețete tradiționale oltenești, rețete tradiționale românești,


Ingredientele pentru blat :


  • 250 g de făină
  • 100 g de untură
  • 125 g de unt
  • 1 ou
  • 7-8 linguri de apă
  • un praf de sare



Ingredientele pentru umplutură :


  • 1 piept de pui
  • 1 ceapă 
  • 1 ardei gras roșu
  • 1 ardei gras verde
  • 1 morcov mare
  • 5 ouă
  • 200g de iaurt
  • sare
  • piper
  • oregano



Mod de preprarare :

1.Punem pieptul de pui la fiert pentru 20-25 de minute.Morcovul îl tăiem cubulețe și îi punem 15 minute la fiert .Între timp pregătim aluatul pentru tartă. Punem făina într-un bol, adăugăm untură sau untul și oul. Adăugăm un praf de sare și 7 linguri de apă. Depinde și de mărimea oului, dacă este nevoie mai adăugați o lingură de apă. Aluatul nu trebuie să fie lipicios.

2.Ungem forma de tartă cu ulei și presărăm făina.Întindem aluatul într-o foaie rotundă, o punem în tavă, tăiem marginile să fie uniformă și o înțepăm cu furculița din loc în loc.

3.Tocăm pieptul de pui fiert în cubulețe, iar ceapa și ardeiul le tăiem julienne. Punem legumele și pieptul de pui în formă de tartă. Batem ouăle cu iaurtul, adăugăm sare după gust și turnăm ușor și uniform deasupra tartei.

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii