Cozonac de Sărmășel

Cozonac de Sărmășel,cozonac, cozonac de casa, cozonaci, Cozonaci bucovineni, Cozonaci rusești, rețete, rețete tradiționale, rețete tradiționale moldovenești, rețete tradiționale oltenești,


Ingrediente :


  • 600 g de făină
  • 1 sau 1/2 pachet de margarină
  • 4 ouă
  • 6 linguri de zahăr
  • 4 cartofi potrivit de mari
  • 100 ml de lapte
  • drojdie cât o nucă
  • 1/2 linguriţă de sare


Ingredientele pentru umplutură :


  • 250 g de nucă
  • 125 g de zahăr
  • 100 ml de lapte
  • arome după gust sau 200 g de mac
  • 500 ml de lapte
  • 250 g de zahăr
  • 1 plic de zahăr vanilat



Mod de preparare :

 Fierbi cartofii în coajă, îi cureţi cât sunt calzi şi îi zdrobeşti foarte bine, ca pentru piure, apoi îi amesteci cu gălbenuşurile şi 1/2 linguriţă de sare. Adaugi laptele cald, în care ai dizolvat drojdia, făina şi albuşurile bătute tip spumă cu zahărul. Frămânţi aluatul, adăugând treptat margarină topită, apoi îl împărţi în 3-4 bucăţi. Din fiecare bucată întinzi o foaie, pe care pui umplutură preferată şi rulezi foaia. Aşezi rulourile de cozonac unul lângă altul într-o tavă mai largă şi le laşi la dospit. Ungi apoi cozonacii cu ou bătut şi îi dai la cuptor. Înainte de a-i scoate, îi ungi cu apă cu zahăr, că să se rumeneasca frumos.

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii