Ingrediente :
- 600 g de făină
- 1 sau 1/2 pachet de margarină
- 4 ouă
- 6 linguri de zahăr
- 4 cartofi potrivit de mari
- 100 ml de lapte
- drojdie cât o nucă
- 1/2 linguriţă de sare
Ingredientele pentru umplutură :
- 250 g de nucă
- 125 g de zahăr
- 100 ml de lapte
- arome după gust sau 200 g de mac
- 500 ml de lapte
- 250 g de zahăr
- 1 plic de zahăr vanilat
Mod de preparare :
Fierbi cartofii în coajă, îi cureţi cât sunt calzi şi îi zdrobeşti foarte bine, ca pentru piure, apoi îi amesteci cu gălbenuşurile şi 1/2 linguriţă de sare. Adaugi laptele cald, în care ai dizolvat drojdia, făina şi albuşurile bătute tip spumă cu zahărul. Frămânţi aluatul, adăugând treptat margarină topită, apoi îl împărţi în 3-4 bucăţi. Din fiecare bucată întinzi o foaie, pe care pui umplutură preferată şi rulezi foaia. Aşezi rulourile de cozonac unul lângă altul într-o tavă mai largă şi le laşi la dospit. Ungi apoi cozonacii cu ou bătut şi îi dai la cuptor. Înainte de a-i scoate, îi ungi cu apă cu zahăr, că să se rumeneasca frumos.
0 Comentarii