Gris cu lapte - desert al copilăriei

Gris cu lapte - desert al copilariei,rețete, rețete tradiționale moldovenești, rețete tradiționale oltenești, rețete tradiționale românești,


Ingrediente :


  • 1 l de lapte
  • 4 linguri de gris
  • 4 linguri de zahăr
  • 30 g de unt
  • esență de vanilie
  • la alegere se poate decora cu fructe (căpșuni,afine),felii de compot,gemuri sau altele ...



Mod de preparare :

1. Punem laptele împreună cu zahărul la fiert.

2. Când laptele începe să clocotească, adăugăm grisul și amestecăm continuu timp de 8-10 minute până când se îngroașă ca o budincă.

3. Imediat ce stingem focul, adăugăm esența de vanilie, untul și amestecăm bine.

4. Spălăm vasele cu apă rece și adăugăm gris. Când se răcește grisul din pahare, îl puteți răsturna pe un platou și îl puteți servi cu diverse gemuri,compoturi sau fructe. Poftă bună!

  

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii