Ingrediente :
- 1,5 kg de mere
- 1 aluat de foietaj
- 5 linguri de zahăr
- 1/2 linguriță de scorțișoară
- zahăr pudră
Mod de preparare :
1. Curățăm merele de coajă și le dăm pe răzătoarea cu ochiuri mari.Punem merele împreună cu zahărul la foc mic să se caramelizeze. Le lăsăm 15-20 de minute, apoi adăugăm scorțișoară și stingem focul. Le lăsăm la răcit.
2. Aluatul foietaj îl tăiem în 4 părți aproximativ egale și în mijlocul fiecărei părți punem mere. Rulăm și punem în tava tapetată cu hârtie de copt. Porționăm ștrudele cu cuțitul înainte să le punem în cuptor.
3. Dăm la cuptorul preîncălzit la 200°C pentru 25-30 de minute. Pudrăm cu zahăr pudră.
Poftă bună!
0 Comentarii