Ingrediente :
- 1/2 dintr-un jambon (sau 1 bucată pulpă de porc sărată şi afumată sau fiartă)
- 2 căpăţâni de usturoi
- făină de grâu sau de secară
- apă
- puţin pesmet fin
- oţet
- sare după gust
Mod de preparare :
Tai jumătate din jambon şi îl pui de seară până dimineaţă într-o oală cu apă rece amestecată cu oţet (o parte apă, una oţet) şi usturoiul tăiat mărunt. Carnea trebuie să fie acoperită cu acest lichid. A două zi, faci un aluat mai tare din făină, apă călduţă şi sare. Îl frămânţi şi îl întinzi gros de 1 cm. Ştergi jambonul de apă şi îl înveleşti bine cu acest aluat. Faci câteva înţepături în aluat, apoi pui jambonul într-o tavă unsă cu ulei şi-l dai la cuptorul încins, iar după 10-15 minute laşi focul mic. După 1 şi 1/2 oră aluatul trebuie să fie rumenit. Scoţi jambonul pe un platou şi-l serveşti cu piure de cartofi şi salată de sfeclă.
0 Comentarii