Musaca de dovlecei cu carne de pui

Musaca de dovlecei cu carne de pui,rețete, rețete tradiționale moldovenești, rețete tradiționale oltenești, rețete tradiționale românești,


Ingrediente :


  • 2 dovlecei
  • 500 g de carne de pui
  • 3 ouă
  • 250 g de smântână
  • 2 cepe
  • 2 roșii
  • 50 ml de ulei
  • sare
  • piper
  • măghiran
  • pătrunjel verde



Mod de preparare :

1. Fierbem carnea de pui. Călim ceapa tocată mărunt, adăugăm carnea de pui tocată și roșiile date pe răzătoarea cu ochiuri mari. Lăsăm la călit 10-15 minute. Adăugăm sare, piper, maghiran și pătrunjel verde tocat mărunt.

2. Tăiem dovleceii rondele subțiri. Ungem un vas de yenna cu ulei, așezăm un strat de rondele de dovlecei, apoi adăugăm carnea de pui. Acoperim cu alt strat de dovlecei. Batem ouăle cu smântână, adăugăm un praf de sare și le turnăm uniform deasupra dovleceilor.

3. Presărăm piper și măghiran și dăm la cuptor la 200°C pentru 50-55 de minute. Presărăm pătrunjel verde. Lăsăm 20-25 de minute să se răcească, apoi porționăm.

Poftă bună !
   

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii