Ingrediente :
- 500 g de făină
- un pliculeţ de drojdie
- o linguriţă de sare
- 200 ml de lapte
- 2 ouă
- 100 g de unt
- o linguriţă de zahăr
- un gălbenuş de ou + o lingură de lapte pentru uns
- 150 g de caşcaval ras
- 100 g de şuncă tăiată cubuleţe
Mod de preparare :
Se amestecă făina cu drojdia şi sarea într-un bol. Laptele încălzit se amestecă cu zahărul şi untul până se topesc, apoi se toarnă încet peste ouă şi se amestecă bine.
Se toarnă ingredientele umede peste cele uscate şi se frământă aluatul 5 minute, apoi se pune la dospit pentru circa o oră.
Se întinde o foaie mai grosuță şi se taie pogăcele cu o formă rotundă. Se aşează pogăcile într-o tavă unsă sau tapetată cu hârtie de copt, se ung cu amestecul de gălbenuş şi lapte şi se presară deasupra caşcaval şi şuncă.
Se coc pentru 15-20 de minute la foc potrivit până se rumenesc.
0 Comentarii