Ingredientele pentru foi :
- 2-3 ouă
- 8 linguri de ulei
- drojdie cât o nucă
- făină cât cuprinde (cam 500 g)
- o cană de lapte sau sifon (250 ml)
Ingredientele pentru cremă :
- o cană cu nuci măcinate (150 g)
- o cană de zahăr (200 g)
- coaja de la o lămâie
- gem (eu am folosit de caise)
Mod de preparare :
Se frământă o cocă potrivit de tare şi se împarte în trei. Trebuie să fie o cocă care se întinde foarte bine. Se unge tava şi se aşază prima foaie. Se unge această foaie cu un strat subţire de gem (eu am pus gem de caise). Peste gem se presară jumătate din cantitatea de zahăr + jumătate din cantitatea de nucă. Se întinde a doua foaie, se presează uşor cu palmele, se unge şi această foaie cu un strat subţire cu gem, peste care se pune zahărul şi nuca rămasă. Se întinde a treia foaie şi se presară peste el nuci. Apăsăm uşor foaia cu palmele şi tăiem pătrăţele. Se lasă la dospit 1 oră şi jumătate după care se dă la cuptor pentru 30 min la foc potrivit. După ce s-a copt se unge cu un sirop (1 lingură de apă + 1 lingură de zahăr). Se trece repede cu o pensula peste toată prăjitura. După ce s-a răcit se pudrează.
0 Comentarii