Ingredientele pentru blat :
- 130 g de unt
- 90 g de zahăr
- 2 ouă
- 300 g de făină
- o linguriţă de praf pentru copt
Ingredientele pentru glazură :
- 6 linguri de gem(eu am folosit gem de caise)
- 200 g unt
- 150 g de zahăr
- 2 pliculeţe de zahăr vanilat
- 200 g de nuci măcinate
- 200 g de nuci tocate mai mare
- ciocolată pentru glazură
Mod de preparare pentru blat :
Din ingredientele blatului se face o cocă, se ţine o jumătate de oră în frigider, apoi se întinde într-o tavă tapetată cu hârtie, se unge coca cu gem de caise, un strat subţire. Tava trebuie să fie mai mare pentru ca prăjitura să iasă subţire, se coace ca o prăjitură, dar se serveşte sub formă de fursecuri.
Mod de preparare pentru glazura de nucă :
Zahărul,untul şi zahărul vanilat se topesc la foc potrivit, când s-a topit zahărul se adaugă nucile şi se toarnă pe deasupra, se întinde cu lingură. Se coace 25-30 de minute în cuptorul încins la 160°C .
Se taie în triunghiuri cu latura de 5-10 cm, laturile ascuţite ale triunghiurilor se scufundă în glazura de ciocolată.
0 Comentarii