Triunghiuri cu glazură și nucă

Triunghiuri cu glazură și nucă, rețete, rețete tradiționale, rețete tradiționale moldovenești, rețete tradiționale oltenești,



Ingredientele pentru blat :


  • 130 g de unt
  • 90 g de zahăr
  • 2 ouă
  • 300 g de făină
  • o linguriţă de praf pentru copt


Ingredientele pentru glazură :


  • 6 linguri de gem(eu am folosit gem de caise)
  • 200 g unt
  • 150 g de zahăr
  • 2 pliculeţe de zahăr vanilat
  • 200 g de nuci măcinate
  • 200 g de nuci tocate mai mare
  • ciocolată pentru glazură



Mod de preparare pentru blat :

 Din ingredientele blatului se face o cocă, se ţine o jumătate de oră în frigider, apoi se întinde într-o tavă tapetată cu hârtie, se unge coca cu gem de caise, un strat subţire. Tava trebuie să fie mai mare pentru ca prăjitura să iasă subţire, se coace ca o prăjitură, dar se serveşte sub formă de fursecuri.


Mod de preparare pentru glazura de nucă :

Zahărul,untul şi zahărul vanilat se topesc la foc potrivit, când s-a topit zahărul se adaugă nucile şi se toarnă pe deasupra, se întinde cu lingură. Se coace 25-30 de minute în cuptorul încins la 160°C .
Se taie în triunghiuri cu latura de 5-10 cm, laturile ascuţite ale triunghiurilor se scufundă în glazura de ciocolată.

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii