Ingrediente :
- 400 g pulpă de porc
- 2 cepe
- 500 g roșii bine coapte
- sare după gust
- 2-3 linguri de borş
- 1 fir de praz
- 2 ardei
- 3 cartofi
- piper negru măcinat după gust
- 1 legătură de mărar
- 2 morcovi
- 6 felii de slănină
- 200 ml de smântână
Mod de preparare:
1. Se trece bucata de carne printr-un jet de apă rece, se curăţă de pieliţe, se taie cubuleţe şi se pune să fiarbă în 3-4 litri de apă cu o linguriţă de sare. Când a început să facă spumă, se curăţă cu spumiera până se limpezeşte zeama şi se lasă să fiarbă în continuare la foc mic.
2. Între timp, se curăţă zarzavaturile, se spală şi se taie ca pentru ciorbă. Se adaugă în oală împreună cu carnea şi se lasă să fiarbă la foc mic.
3. Roşiile se opăresc, se decojesc, se taie cubuleţe sau se pasează cu blenderul şi se lasă să dea în două-trei clocote.
4. Se verifică dacă au fiert atât carnea cât şi legumele şi se adaugă sucul de roşii.
5. După ce a mai dat în câteva clocote, se adaugă borşul, după gust, şi se mai lasă să fiarbă 5 minute. Borşul moldovenesc se serveşte cu smântână. Se ornează cu mărar proaspăt.
Poftă bună !
0 Comentarii