Satay de pui

Satay de pui,rețete,rețete tradiționale românești,rețete tradiționale moldovenești,rețete tradiționale oltenești,rețete tradiționale
 
 

 Ingrediente:

 

*Pentru marinată:

  •   3 bucăți de piept de pui, tăiate fâșii lungi 
  • 2 linguri sos de soia 
  • 2 căței de usturoi pisați 
  • 1 conservă lapte de cocos 
  • 1/2 linguriță chimion 
  • 1/2 linguriță coriandru 
  • 1/3 linguriță ghimbir 

 

*Pentru sosul satay :

  • 2 linguri cu vârf unt de arahide 
  • 1-2 lingurițe pudră de chilli 
  • 1 lingură sos de pește 
  • 1/2 conservă lapte de cocos 
  • 1 lingură rasă zahăr brun 
  • 1/2 linguriță coriandru 
  • zeamă de la o lămâie 
 
 
Mod de preparare:
 

1. Pune în apă 8 bețigașe de lemn pentru frigărui și ține-le acolo 30 de minute (așa nu vor lua foc la gătit). 
2.Într-un bol mare, pune puiul tăiat și amestecă-l (cu mâinile, e cel mai eficient) cu restul ingredientelor pentru marinată. 
3.Acoperă cu o folie alimentară și dă la frigider (cel puțin 30 de minute, dar poți lăsa și peste noapte, pentur maximum de gust).  
4.Cât timp puiul se marinează, combină într-o crăticioară mică ingredientele pentru sosul satay, dar fără zeama de lămâie. 
5.Pune pe focul mediu, amestecând încet și continuu cu o lingură/spatulă de lemn (o să pară destul de lichid la început, dar când atinge punctul de fierbere, începe să se îngroașe)  Nu-l lăsa să fiarbă, când atinge punctul de fierbere, dă focul mic și amestecă până când se îngroașă. 
6.Oprește focul, încorporează și zeama de lămâie. Sosul satay poate fi servit atât cald cât și rece. 
7.Scoate bețigașele pentru frigărui din apă, scutură-le de ea și înfige bucățile de pui pe ele. Într-o tigaie-grătar sau chiar pe grătar, prăjește-le timp de 8-10 minute sau până când simți tu că s-au pătruns.  
8.Servește cu sosul satay și, dacă vrei, cu extra-coriandru presărat deasupra și fulgi de chilli. Poftă bună !

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii