Ingrediente :
- 1 castravete
- 1/2 ceapă roșie
- 1 legătură pătrunjel
- 1 ardei roșu
- 1 cățel de usturoi
- 1 lămâie verde
- 1/4 ceașcă ulei de măsline
- 1/4 ceașcă oțet balsamic
- 2 cești suc de roșii
- sare și piper, după gust
- 16 bucăți de creveți cruzi decorticați
Mod de preparare:
1.
Combină toate ingredientele, în afară de creveţi, într-un blender sau robot de bucătărie şi amestecă la viteză mare, câteva zeci de secunde, până obţii o pastă groasă.
Gustă şi asezonează cu sare şi piper, dacă este nevoie.
2.Dă la rece cât timp prepari creveţii.
3.Încinge două linguri de ulei de măsline într-o tigaie, la foc mediu. Adaugă creveţii şi sotează, până ce devin roz şi se strâng, circa 4 minute.
Sărează şi piperează şi dă deoparte, de pe foc.
4.Ia supa gazpacho cu un polonic şi toarnă în castroane transparente.
5.Pune deasupra 3-4 creveţi sotaţi şi serveşte cu o frunză de busuioc.
Poftă bună !
0 Comentarii