Gazpacho cu creveți

  •  

Gazpacho cu creveți ,rețete,rețete tradiționale românești,rețete tradiționale moldovenești,rețete tradiționale oltenești,rețete tradiționale
 
 
 Ingrediente : 
 
 
  • 1 castravete 
  •  1/2 ceapă roșie 
  • 1 legătură pătrunjel
  •  1 ardei roșu 
  • 1 cățel de usturoi 
  •  1 lămâie verde 
  • 1/4 ceașcă ulei de măsline
  •  1/4 ceașcă oțet balsamic 
  •  2 cești suc de roșii 
  • sare și piper, după gust 
  •  16 bucăți de creveți cruzi decorticați 

 

 Mod de preparare:

 
1. Combină toate ingredientele, în afară de creveţi, într-un blender sau robot de bucătărie şi amestecă la viteză mare, câteva zeci de secunde, până obţii o pastă groasă.  Gustă şi asezonează cu sare şi piper, dacă este nevoie. 
2.Dă la rece cât timp prepari creveţii.  
3.Încinge două linguri de ulei de măsline într-o tigaie, la foc mediu. Adaugă creveţii şi sotează, până ce devin roz şi se strâng, circa 4 minute.  Sărează şi piperează şi dă deoparte, de pe foc.  
4.Ia supa gazpacho cu un polonic şi toarnă în castroane transparente. 
5.Pune deasupra 3-4 creveţi sotaţi şi serveşte cu o frunză de busuioc.
Poftă bună !

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii