Supă cremă de roșii

Supă cremă de roșii,rețete, rețete tradiționale, rețete tradiționale moldovenești, rețete tradiționale oltenești, rețete tradiționale românești

 

 

  Ingrediente:

  •   3 cartofi 
  •  2 cepe mici 
  • 1 rădăcină de pătrunjel 
  • 1 ţelină rădăcină şi frunze 
  • 1 ardei gras verde 
  • 1 gogoşar 
  • sare după gust 
  • 1 dovlecel 
  • 1 păstârnac 
  • 1-2 bobiţe de piper 
  • 2-3 lingurițe ulei de măsline 
  • 2-3 căţei de usturoi 
  • 500 g roşii sau suc de roşii 

 

 

Mod de preparare:  

1. Toate legumele şi zarzavaturile se curăţă şi se spală, se taie în jumătăţi şi se pun în oala de supă. Aceasta ar fi bine să fie de aproximativ 4 Litrii, deoarece zeama trebuie să scadă la jumătate în timpul fierberii. Se pun toate să fiarbă în acelaşi timp cu sarea şi uleiul, iar oala se acoperă cu un capac. 

 2. În timp ce fierb legumele, se pregătesc roşiile, se opăresc, se decojesc şi se zdrobesc cu mixerul sau se dau prin răzătoare. 

 3. Se verifică cu o furculiţă dacă s-au fiert toate legumele, iar dacă s-au fiert se scot din zeama care au fiert pentru a se zdrobi cu blenderul până capătă consistenţa unui piure foarte fin. Piureul de legume se amestecă cu zeama şi se formează supa –cremă. 

 4. Se adugă şi sucul de roşii şi se pune la fiert să mai dea în câteva clocote. Se potriveşte cu sare după gust şi se serveşte cu crutoane de pâine, smântână şi pătrunjel. Poftă bună!

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii